RÖNTGENUTREDNINGAR

Röntgenutredningar av tänder, käkar och käkleder

Röntgen utförs på individuell indikation som ett komplement till den kliniska undersökningen för att diagnostisera sjukdomar i tänder och käkben, planera behandling samt följa upp tidigare utförd tandvård. Exempel på när röntgen är viktigt är vid bedömning av karies, tandlossning, bentillgång inför implantatbehandling samt läge och anatomi hos visdomständer som ska tas bort.

Vi strävar efter att optimera våra röntgenundersökningar så att adekvat information uppnås till så låg stråldos till patienten som möjligt. På kliniken finns samtliga moderna digitala röntgenmetoder som vanligen förekommer inom specialisttandvård såsom intraoral röntgen, panoramaröntgen och datortomografi (CBCT). Klinikerna har också en egen röntgenspecialist som medverkar till att hålla en hög radiologisk kompetensnivå.

 

Följande av våra kliniker erbjuder röntgenutredningar

Våra behandlingar

Capio Specialisttandläkarna har varit verksamma med specialisttandvård i över 30 år. Vi är specialister inom bettfysiologi, endodonti, käkkirurgi, protetik och paradontologi och har lång erfarenhet av specialisttandvård. Vi arbetar med den senaste tandtekniska teknologin och inom koncernen rymmer även Capio Tandteknik som är ett fullservicelaboratorium. Det innebär att vi har hela flödet inom oss och kan därför kvalitetsäkra vaje del.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.