Oral Protetik Tandersättning

Vad är oral protetik?

Oral protetik är ämnesområdet som representerar rehabilitering inom tandvården. Med det menas att man, med någon form av protes, ersätter en förlorad vävnad. Oftast åsyftas behandling för att ersätta en del av en tand, eller som ersättning för en eller flera tandförluster. En tandersättning kan behövas till följd av karies, parodontit (tandlossning), andra infektioner i eller runt tändernas rötter, avsaknad av tandanlag, olycksfall med mera.

Tandprotes

Målet med en protetisk rehabilitering, oavsett omfattningen, är att återställa till en normal tuggfunktion och ett normalt utseende. Partiell eller total tandlöshet är ett allvarligt funktionellt och socialt handikapp. De protetiska tandersättningarna kan vara fasta eller avtagbara. Fasta ersättningar på egna tänder utgörs av kronor eller broar. Fasta ersättningar kan även vara förankrade på implantat (titanskruvar). En avtagbar tandproteser kan utgöras av en hel över- eller underkäksprotes som ersätter en hel tandrad, eller en partialprotes som ersätter en eller flera tänder i samma käke. En del av protetiken är inriktad på estetiska förändringar.

Oral protetik hos Capio Specialisttandläkarna

Vid vårt eget tandtekniska laboratorium, som är integrerat i kliniken, använder vi högkvalitativa material, moderna framställningsmetoder och digitala hjälpmedel. Capios specialistkliniker inom tandvården är organiserade för att leverera bästa möjliga kvalitet i vård och omhändertagande genom att vårdgivarna är ämnesspecialister med lång klinisk erfarenhet inom oral protetik.

Det är alltid viktigt att utreda orsaken till vårdbehovet innan en rehabilitering påbörjas för att uppnå en så god långsiktig prognos som möjligt. En multidisciplinär diskussion efter en undersökning hos oss säkerställer våra ledord ”kvalitet genom specialisering”.


Följande av våra kliniker erbjuder oral protetik

Våra behandlingar

Capio Specialisttandläkarna har varit verksamma med specialisttandvård i över 30 år. Vi är specialister inom bettfysiologi, endodonti, käkkirurgi, protetik och paradontologi och har lång erfarenhet av specialisttandvård. Vi arbetar med den senaste tandtekniska teknologin och inom koncernen rymmer även Capio Tandteknik som är ett fullservicelaboratorium. Det innebär att vi har hela flödet inom oss och kan därför kvalitetsäkra vaje del.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.