Käkkirurgi

Käkkirurgi är en specialitet med fokus på kirurgisk behandling av sjukdomar och tillstånd i mun- och käkregionen. Våra specialister i käkkirurgi har mycket bred kompetens och lång erfarenhet inom hela det käkkirurgiska vårdpanoramat, både sjukhusbunden och privat dentoalveolär käkkirurgi. Vårt forsknings- och evidensbaserade synsätt sätter en klar och tydlig prägel på det kliniska arbetet.

Läs mer om käkkirurgi eller tandkirurgi och käkoperationer här, och hitta din närmaste klinik.

Behandlingar inom käkkirurgi

  • Ersättning av förlorade tänder med tandimplantat. Läs mer om våra implantatbehandlingar Länk till annan webbplats..
  • Borttagning av visdomständer andra komplicerade tandborttagningar.
  • Behandling av käkcystor och olika typer av godartade tumörer i munhålan.
  • Behandling av olika typer av inflammations- och infektionstillstånd i mun- och käke.
  • Diagnosticering och behandling av olika förändringar i munhålan.
  • Kirurgisk behandling av käkledssjukdomar.
  • Utredning och behandling av felställningar i käkarna, så kallad anomalikirurgi.

Käkoperation

Du som patient behöver oftast inte förbereda dig inför en käkoperation, då de flesta ingreppen sker under lokalbedövning. Oftast kombineras bedövningen med smärtstillande medicin och lugnande medel vid behov.

Efter käkoperationen

Efter en käkoperation får du information om den förväntade läkningsprocessen. Det är normalt med värk och svullnad några dagar efter operationen, men kontakta kliniken om:

  • Du får feber, frossa eller blir allmänpåverkad
  • Du fortfarande har värk och svullnad efter en vecka
  • Du blöder mycket trots försök att stoppa blödningen

Läs mer om våra råd och vad du bör veta efter en käkoperation Länk till annan webbplats..

Specialistutbildade käkkirurger hos Capio

För att vara verksam som käkkirurg krävs en av Socialstyrelsen godkänd specialistutbildning. Capio Specialisttandläkarna har samlat några av landets mest välmeriterade käkspecialister inom både sjukhusbunden käkkirurgi och privat käkkirurgisk vård för att ge dig som patient maximal trygghet och kompetens.

Käkkirurgi – Kostnad

Patientkostnaden för käkkirurgiska ingrepp varierar beroende på vilken typ av behandling eller käkoperation du genomgår. Som patient hos oss på Capio Specialisttandläkarna får du alltid ett kostnadsförslag före behandling.

Om du söker kontakt med en käkspecialist

Vänd dig till oss på Capio Specialisttandläkarna. Du är alltid välkommen att kontakta oss Länk till annan webbplats. för att få mer information om en specifik behandling eller ställa andra frågor. Vi erbjuder käkkirurgi och tandkirurgi i Stockholm, Nacka och Norrköping. Läs mer och boka tid på respektive klinik nedan.


Följande av våra kliniker erbjuder Käkkirurgi

Våra behandlingar

Capio Specialisttandläkarna har varit verksamma med specialisttandvård i över 30 år. Vi är specialister inom bettfysiologi, endodonti, käkkirurgi, protetik och paradontologi och har lång erfarenhet av specialisttandvård. Vi arbetar med den senaste tandtekniska teknologin och inom koncernen rymmer även Capio Tandteknik som är ett fullservicelaboratorium. Det innebär att vi har hela flödet inom oss och kan därför kvalitetsäkra vaje del.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.